Служба техничких погона

Наша служба доприноси стабилности и одржавању инфраструктуре института

У оквиру Техничке оперативе Института Винча, део за снабдевање свих организационих јединица топлотном енергијом, ради служба техничких погона. Сама служба је формирана од изградње прве котларнице која је изграђена када и први објекти у институту јер је топлотна енергија била неопходна, како за грејање тако и за многе функције у институту.

Служба техничких погона је препознатљива по котларници која се састоји из неколико целина: оделење котлова, оделење  пумпне станице, мазутно оделење, оделење за дистрибуцију топле воде, оделење за допуну и припрему котловске воде и постројење за одржавање притиска у мрежи. Осим ових основних целина, служба техничких погона одржава и топловодну мрежу која повезује објекат котларнице са свим објектима. Укупна дужина топловодне мреже  износи преко 5 км.

Поред обезбеђења функционисања основних целина у надлежност запослених у служби техничких погона је и одржавање примарне и секундарне мреже, поправка и ремонт опреме делом самостално, а делом уз помоћ специјализованих фирми за опрему којом котларница располаже.

Током грејне сезоне  рад службе је организован кроз 24-сатно дежурство сваког календарског дана .

Основни технички подаци котларнице:

Капацитет котларнице –до 10 MW.

Гориво – Нискосумпорни мазут

Смештајни капацитет мазута –  600м3

Извор воде за грејање – сопствени бунар

Снага пумпе за дистрибуцију топле воде – 45 kW

Koнтакт:

Teлефон:+381-64-8505-381    Eмаил: operativa@vinca.rs