Центар за ХБРН форензику и обуке

Наш Центар врши обуке за безбедан рад у области ХБРН трећим лицима.

Центар за ХБРН форензику и обуке се бави организацијом обука и тестирања у области детекције и деконтаминације ХБРН (хемијских, биоложких, радиолошких и нуклеарних) агенаса за потребе трећих лица, такође и реализацијом научно истраживачких делатности у области ХБРН. 

Основна делатност Центра:

1. Реализација обука и тестирање у области ХБРН

2. Детекција и деконтаминација ХБРН агенаса за потребе трећих лица

3. Научна истраживачка област из ХБРН

Задатак центра је да се бави организацијом и координацијом рада осталих организационих јединица ИНН Винча у горе наведеним јединицама. Центар се у свом  раду у великом делу ослања на међународну сарадњу са компанијама које се баве производњом опреме за детекцију и деконтаминацију и компанијама које организују пружање услуга обука клијентима широм света. Центар има блиску сарадњу са АБХО Центром војске Србије у Крушевцу, а такође блиско сарађује са Универзитетом Тор Вергата у Риму. 

Обуке се врше стручним кадровима државних органа и безбедносних служби који у свом опису посла имају заштиту од дејства оружија за масовно уништење, као и решавање свакодневних ситуација које укључују несреће са токсичним индустријским хемикалијама.

Сви полазници обуке се обавезно уче употреби личне заштитне опреме, а по потреби и различитим процедурама узорковања различитих агенаса.

 

Контакт:

Телефон: 011/3408868

Мобилни: 064/8505268

Емаил: gvozdentasic@vin.bg.ac.rs